Tuesday, 20 December 2011

Cuti sudah habis bro !

ting..tong..ting..tong..alamak.. dah nak start sekolah balik lah. alah. tak puas lagi maen dengan kawan2..
mak! tak nak pegi sekolah lagi ! huhwuwu..

haha. dulu aku mengaku aku memang tergolong dalam manusia diatas tuh. but now... aku dah bebas dari alam sekolah. tak payah pergi sekolah lagi. tak payah nak susah2 beli barang sekola. jimat sikit perbelanjaan mak ayah aku tahun depan. lagi pun, aku memang dah tak de adik lagi kat bawah aku. sume dah habis sekolah. tak payah poning2 laei.. tapi bagi ibu bapa yang lain mesti risau sekarang ni kan. ye lah bajet makin lama makin bertambah. lagi2 kaalu ada parent tuh yang anak dorang nak masuk darjah satu. menangis beb sebab duit hbis. baru ingat nak beli rantai baru, tv baru, sofa baru. jadi macam ni pulak.. sabar ye pak cik , mak cik.


hahah. kesian nya aku tengok. sabar ye bro.. tapi aku teringat jugak masa aku nk masuk darjah satu dulu. hehe. siap baawak btol susu masuk kelas. sebab aku asyik nangis jee. mak aku yang cakap lah. tu aku tak tau. dulu masa kecik2 nak barang sekola sume warna pink jee. yang gambar barbie jeee. sekarang, barbie2 tak main lah. nk yang tropicana life, billabong, puma, nike, apa lagi kau list kan kat aku. yang baranded jee sume. bila koyak sikit beli baru.. mane tak botak pale ayah korang ayik kuar duit jee.. lagi sekarang ni zaman IT nk belajar pkai IPAD hah. fulamak. hebad sungguh anda ni!


hehehe. tu lah remaja zaman sekarang. ish2. tak tau lah macam mana akan datang ni. barang pulak makin lama makin mahal. harga asyik naik jee. tak pnh nak turun. pada aku, bia lah tak branded, bia la tak ori asal kan selesa pkai dan beerguna. ok lah. rindu lah zaman sekolah.

bye adk2. selamat kembali ke sekolah yo!

No comments:

Post a Comment