Friday, 28 October 2011

bola sepak !

bola dan lelaki memang tak boleh di pisah ka, kalau bolee nak tido sekali dengan bola tu. trringat pulak aku pasal iklan bola yang mana bini dia taching dgn si suami sebab suami lebih penting kan bola daripada keluarga. last2 dapat hah kau makan lah bola tu. khas untuk kau. haha.

kalau boleh sehari b4 perlawanan lagi mesti dah pesan kat isteri " yang, malam k bbola kat esok abang nak pergi tengok bola kat maple tepi jalan tu. ada skrin besar lagi.awak tak payah lah masak apape. masak untuk awak jee.:" atau " abang dah booking tiket bola. abang tak bawak awak yee.. semua laky. sory."
sanggup betul kau tinggl kan isteri kat rumah semata nak pegi tengok bola. ish.. lelaki2.


kalau kat rumah pulak kalau ada keluarga yang kaki bola ni susah sikit. nanti habis bising satu rumah. haha nasib kau lah dik. kalau bola tak masuk gol pulak habis orang lain di maki. kesian kau nyah. saba jee lah. kalau boleeh nak kasi tau satu taman perumahantu dia punya fevret team dah menang. hahak. mcm2 btol ragamnya.

bagi makwe yg dpt pkwe kaki bola pulak mesti selaluterjadi cmni.
mkwe: hello, u kat mana ni? napa i call u tak jwb hah?
pkwe: sory lah i tak dengar lah. bising sgt ni. i kat kedai mamak tengok bola team  A lwn team B.
mkwe: hah? u kandah janji nak bwk i jalan2 nape u mungkir? tak guna betul!
pkwe: alah esok je lah ye. i tak boleh tinggalkn tmpt ni. tgh syok ni.
mkwe: pegi lah dating dengan bol kau tu. s**l btol!
ada jugak orang macam ni ye.. ksian awek tulah makeup lawa2 kene mcm ni pulak.ish2..

# moral: sabar jee lah

Gadis dan hijab . .

shawl vs tudung bawal

"3 helai 10 ringgit ! ! macam2 warna ada pilih lah yang mana nak.!! " kalau dulu pergi pasar malam mesti usha tudung yang ada batu2 blink kat keliling dia. masa raya lagi byk borong kalau boleh nak pegi nilai 3 terus cari tudung lagi banyak pilihan. aku pun sama jugak. suka betul. tak cukup dengan tu smpai tudung bawal mak pon nak ambik buat harta karun. tapi sekarang..........

" eh, asal kau pkai tudung makcik2 ni. kuno lah kau. kampung betul."
 mesti ada punya yang terkena macam ni. sejak yuna dah famous ni kalau boleh sume nak tiru dia. memang cantik tapi habis madu sepah dibuang betul. pergi mana2 mesti jumpa orang pkai shawl. nak tengok orang pakai tudung makcik2 tu mmg susah sangat sekarang ni.

" ada gaya macam kembar yuna tak?"
haha. ada lah sikit. tapi yuna lagii cantik dari kau. hahak. sory. maaf lah. saya pun pkai shawl gak . tapi kesian jugak tengok orang jual tudung bawal ni mesti tak laku punya. dah siap offer 5 helai 10 hengget pon tak de yg beli jugak. nk jugak shawl tu hah. hambek!


kalau dulu koleksi kat alamari tu suma tudung bawal jee tapi sekarang.... sehelai pn tak de agaknye. sama ada dah burn atau sedekah kat orang miskin. hmmm, tu tak pe. baik punya perbuatan. hehek.cakap orang tapi aku pun buat jugak. but sory too say aku still pkai tudung tu,,, wink..wink..

"hanatajima"
seorang mualaf yang terkenal dengan trend shawl lilitnya berjaya menambat hati gadis muslimah yang suka berfesyen skrg ni. pening jugakaku tengok fesyen dorang ni. lilit sana, lilit sini, macamnak tercekik pon ada jugak. tapi jangan sampai memudaratkan diri sudah lah ye kawan2. honestly memang cantik gaya2 tu sume. tapi kalau aku g google atau youtube serch jee hanatajima ber-lambak2 video org nk gayakan shawl ni..
hmmm macam2 lah sekarang ni. nak cari publisiti diri sampai macam tu. tapi sungguh berguna ya! syabas.!

macam2 betul kan sekarang ni.. :)

Wednesday, 26 October 2011

Tinggal Kenangan :(

Aku ingat lagi time tu waktu rehat . tangan aku pun gatak nk call mama. exited sgt tup2 dapat berita sedih. WHAT?? GREY IS ALREADY DIE?? sob..sob..

aku: hello ma. adik ni. minggu ni adik balik rumah kawan tau. malas lah nak balik rumah.
mama: pulak dah? kenapa macam tu?
aku: lagi pon abang tak balik. adik malas nak naik KTM . letih. (padahal aku ada projek lain ngan kwn2)
mama: suka hati lah. nanti jangan nakal2. belajar. ada duit tak?
aku: nanti papa datang hantar duit. tau2. ma, kucing sihat?
mama: adik, grey dah mati lah. 3 hari lps.
aku: hah? kenapa? macm mana boleh mati? mama tak bagi dia makan ke?
mama: dah. tapi agaknya dia makan racun kowt. masa mati tu mulut dia berbuih. tu lah . nakal sangat.
aku: comot pon mati ke?
mama: tak. tapi dia dah tak nk makan dah. tak de kawan kowt.

masa tu coins tinggal 10 sen jeee..

aku: tak pe lah. nanti adik kol balik. syiling dah abis n. bye ma. assalamuaikum.
mama: ok.wassalam.

lps ltk jee ganggang pblik tu. tros meleleh air mata aku. sob2. bdk2 kat kantin tu suma pelik tgok aku. aku pon cite lah.

aku: korunk, gery aku dah mati.
mereka: grey?
aku: kucing aku lah.
mereka: HAHAHAHAHA !

 macam lawak sgt jee aku lmpng kang!

mereka: tak pe lah yana. nanti kita buat kenduri tahlil untuk kucing kau yee..

siot jee mulut.nasib baik kawan.
cam tulah kisah nye.. aku pon dah letih nangis. dorunk sume tak abis2 bahan aku. tak pe lah.. pegilah kau dengan aman grey.

                                                     
                                                                             Grey :(

Sunday, 23 October 2011

i adore them :)

bila di kra2 tinggal 2 miggu lebih je nak spm tapi aku macam tak ready jee lagi.. hmmm.. bila di kira2 jugak lahkan tak lama dah aku dengan kawan2 kat sana tu. i'm gonna miss them so fucking damn much. sumpah aku cakap seronok sgt sekolah kat VOKSHA tu. macam2 perangai yg aku jumpa. yang gila, gedik , sewel.

nalisa : budak homesick tp sekarang.......byk ckp macam mak semah.
wawa: mama dorm f4 yg garang tp langsi.
rozainy: budak hot tp aku tgok dia ni relas je tak gelabah macam jantan2 tu.
syakila: selalu je sakit letih jugak aku tgok muak dia tu rasa nak sepak jee.
najwa: understanding tp bila datang blur dia tu aku malas dah nak lyn.
nachie: budak kecik yang sgt manja. (ssh nk mrh dia , kesian)
aid adila: nyet yang suka sangat angry bird, ntah pape lah. babipunya permainan,
azie: dia ni peliksikit. emositak menentu.

kan aku dah ckp kawan2 aku kat sini sume nye pelik2 belaka. tapi yang pelik ni lah kawan susah senang aku.
thanks 4 being my friend :)

Salam Perkenalan :)

bila tengok orang pakai blog rasa macam nak buat jugak. bukan nak meniru atau apa pon lah kan tapi rasa seronok. boleh buat jejak kasih kat sini. hihi..

banyak cerita nak kongsi tapi bukan sekarang lah.. nak susun ayat lagi.
harap kamu semua suka dgn blog saya yg tak secantikblog kamuu tu :)
assalamualaiku :D