Wednesday, 21 March 2012

Alhamdulillah. terima kasih Allah :')

 hari penentuan masa depan aku. result SPM dah pun keluar. mama sanggup ambik cuti sebab nk teman kan aku amik result. dari Seremban ke Shah Alam mama drive (aku takda lesen lagi). papa pulak memang takboleh cuti sebab dia kena mengajar. takpa, papa nk carik duit and aku amat2 paham.

sampai sekolah, result memang dah keluar. aku berdebar-debar. aku tengok ramai kawan klass aku tersenyum. sya datang kt aku and kami peluk slame beberapa saat. rindu pada dia. kami pergi amik result sama2. Dup Dap Dup Dap. debaran semakin hampir. alahai. please be nice to me dear.

eh, apahal ramai orang kat board tuh?? tiba2 najwa kata "yana, kalau ada hutang dengan sekolah tak boleh amik result lagi". alahai. aku macam ada jee. baik pergi cek. dush! RM10 aku hutang dgn sekolah. tu pun duit KAT jadah haram tuh. haish, nasib baik mama tak bising. aku pun dgn muka tak malunya pergilah bayar. dgn junior menganjing kat bawah pentas tu, aku pun tebalkan lah muka. tet, tet, tet, settel sudah.

dengan hati yg tak tentu arah aku pergi dekat ckgu nazri, dia senyum jee tgok aku. haish. ni yg buat gua cuak ni. "hah diana. dah bayar hutang belum? bak sini resit saya nk tengok." aku senyum jee lalu bg resit tuh kat ckgu. dia pun carik slip aku cepat2. dah dpt tuh dia boleh main cak2 pulak. haish ckgu ni. saja buat wa suspen. tba2, ckgu hanafi pulak datang. sama jee senyum jee manjang. "tahniah diana. subjek saya awak dapat A. umanghai, happy gle.

NUR DIANA BINTI NORZWIN - BH801A***

Alhamdulillah! walaupun tk byk A tp lebih baik dari result trial aku. aku bersyukur padamu ya Allah. sampaimkt mama jee aku menangis. nangis sebab subjek yg aku expect tak score tbe2 dpt pulak. yg kesalnya subjek yg pihak Universiti pandang aku tak lepas pulak. haish. tp papa kata takpa, boleh carik..

aku pulak masa sekolah tu asyik busy dgn sukan. bila dah penat malas nk belaja ni lah balasan nya. papepun. aku tetap berpuas hati. aku bukan jee berjaya dalam pelajaran tp kokurikulum aku pun sama  :)

and aku happy jugak sebab kawan2 akuu semua berjaya. event dorang berjaya tp dorang still ingat aku. tahnks kawan, aku sayang korang. tak ramai yg aku jumpa. lisa, wawa and eila dtg lambat. azie punn sama. mama pulak nk balik cepat. so, bye kawan, next time jumpa lagi kay. aku sempat jumpa ckgu munirah. dia happy jugak dgn result aku. di kata "saya pun tak pandai masa SPM tp saya berjaya masa kt universiti. saya yakin awak pun boleh." ahh! sayang nya aku kat cikgu tuh. love you teacher. thanks sebab sabar mengajar saya selama ni :)

mama , papa, thanks jugak sebab terima result adik dengan hatiterbuka. insyaallah, lps ni adik akan lebih berusaha untuk dapatkan kejayaan. AMIN~

No comments:

Post a Comment