Friday, 28 October 2011

Gadis dan hijab . .

shawl vs tudung bawal

"3 helai 10 ringgit ! ! macam2 warna ada pilih lah yang mana nak.!! " kalau dulu pergi pasar malam mesti usha tudung yang ada batu2 blink kat keliling dia. masa raya lagi byk borong kalau boleh nak pegi nilai 3 terus cari tudung lagi banyak pilihan. aku pun sama jugak. suka betul. tak cukup dengan tu smpai tudung bawal mak pon nak ambik buat harta karun. tapi sekarang..........

" eh, asal kau pkai tudung makcik2 ni. kuno lah kau. kampung betul."
 mesti ada punya yang terkena macam ni. sejak yuna dah famous ni kalau boleh sume nak tiru dia. memang cantik tapi habis madu sepah dibuang betul. pergi mana2 mesti jumpa orang pkai shawl. nak tengok orang pakai tudung makcik2 tu mmg susah sangat sekarang ni.

" ada gaya macam kembar yuna tak?"
haha. ada lah sikit. tapi yuna lagii cantik dari kau. hahak. sory. maaf lah. saya pun pkai shawl gak . tapi kesian jugak tengok orang jual tudung bawal ni mesti tak laku punya. dah siap offer 5 helai 10 hengget pon tak de yg beli jugak. nk jugak shawl tu hah. hambek!


kalau dulu koleksi kat alamari tu suma tudung bawal jee tapi sekarang.... sehelai pn tak de agaknye. sama ada dah burn atau sedekah kat orang miskin. hmmm, tu tak pe. baik punya perbuatan. hehek.cakap orang tapi aku pun buat jugak. but sory too say aku still pkai tudung tu,,, wink..wink..

"hanatajima"
seorang mualaf yang terkenal dengan trend shawl lilitnya berjaya menambat hati gadis muslimah yang suka berfesyen skrg ni. pening jugakaku tengok fesyen dorang ni. lilit sana, lilit sini, macamnak tercekik pon ada jugak. tapi jangan sampai memudaratkan diri sudah lah ye kawan2. honestly memang cantik gaya2 tu sume. tapi kalau aku g google atau youtube serch jee hanatajima ber-lambak2 video org nk gayakan shawl ni..
hmmm macam2 lah sekarang ni. nak cari publisiti diri sampai macam tu. tapi sungguh berguna ya! syabas.!

macam2 betul kan sekarang ni.. :)

No comments:

Post a Comment